TAP Air Portugal: heel Brazilië en een eeuwfeest

Met de heropleving van de route tussen Lissabon en Porto Alegrede luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal herwon zijn pre-Covid-19 pandemische netwerk met 13 routes naar 11 bestemmingen in Brazilië. Het viert ook de honderdjarig bestaan van de eerste luchtoversteek van de Zuid-Atlantische Oceaan.

Op 29 maart herlanceerde de Portugese nationale maatschappij drie vluchten per week tussen haar basis in Lissabon-Humberto Delgado en de luchthaven van Porto Alegre-Salgado Filho, geëxploiteerd door Airbus A330-200 die plaats biedt aan 25 passagiers in Business class en 244 in Economy. TAP Air Portugal blijft zonder concurrentie op deze route, de op één na langste in zijn netwerk na die naar San Francisco, wat het aantal wekelijkse rotaties dat nu naar Brazilië wordt aangeboden op 73 brengt.

In totaal heeft het bedrijf Star Alliance bedient nu 11 Braziliaanse steden (São Paulo, Rio de Janeiro, Belém, Belo Horizonte, Brasilia, Fortaleza, Natal, Maceió, Porto Alegre, Recife en Salvador) vanuit de hoofdstad, evenals Sao Paulo en Rio vanuit Porto Francisco Sa Carneiro.

Om dit te vieren belangrijk moment in het herstel na de pandemie van de activiteiten van TAP in Brazilië „, CEO Christine Ourmières-Widener (benoemd afgelopen juni) vloog naar Porto Alegre, de hoofdstad van Rio Grande do Sul, om “ ontmoeting met lokale en nationale autoriteiten en versterking van de aanwezigheid en activiteiten van TAP op deze markt volgens een verklaring.

TAP Air Portugal kondigde ook haar deelname aan de vieringen van de honderdste verjaardag van de oversteek van de Zuid-Atlantische Oceaan door admiraal Carlos Viegas Gago Coutinho en kapitein Artur Sacadura Freire Cabra, die in 2022 een van zijn vliegtuigen „Santa Cruz“ doopt.A330-900 werd dus vernoemd naar de laatste Fairey III waarin het duo op 30 maart 1922 naar Rio de Janeiro vloog. Bovendien is het vliegtuig versierd met het kruis van Christus dat op de legendarische reis werd gebruikt.

De twee vliegeniers waren op 17 juni 1922 in Brazilië aangekomen, “dankzij een door henzelf bedachte methode van luchtnavigatie die de hele moderne luchtvaart zal beïnvloeden. De reis was een mijlpaal omdat het bevestigde dat het mogelijk was om de oceaan per vliegtuig over te steken, op een rigoureuze en nauwkeurige manier, met slechts een paar draagbare hemelnavigatie-instrumenten”.

De A330neo „Santa Cruz“ zal ook worden gebruikt op een TAP-herdenkingsreis, die in juli zal plaatsvinden naar dezelfde bestemming als de oorspronkelijke vlucht: Rio de Janeiro.

TAP Air Portugal: heel Brazilië en een honderdjarige 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert