Malaysia Airlines wil uitbreiden in India en overweegt een codeshare-overeenkomst met luchtvaartmaatschappij

Malaysia Airlines wil graag uitbreiden naar de veelbelovende markt van India en zal binnenkort een diepgaand partnerschap aangaan code delen met een Indiase luchtvaartmaatschappij en zal zijn activiteiten verder uitbreiden naar bestemmingen in het noordoosten en zuiden van het land, aldus een hoge functionaris.

Malaysia Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij die onderdeel is van de Malaysia Aviation Group, exploiteert in totaal 69 wekelijkse vluchten naar negen Indiase steden. “India is een belangrijke markt voor ons en we willen deel uitmaken van het succes van India als land”onderstreepte kapitein Izham Ismail, algemeen directeur van de Malaysia Aviation Group, in een interview met PTI.

De luchtvaartmaatschappij, die een herstructurering financieel en bezig met een revival, verbindt negen Indiase bestemmingen met Maleisië. De getroffen steden zijn Delhi, Mumbai, Bengaluru, Chennai, Hyderabad, Kochi, Amritsar, Ahmedabad en Thiruvananthapuram. Naast het overtreffen van het operationele niveau van vóór de pandemie op de Indiase markt, verhoogde de luchtvaartmaatschappij deze maand haar frequentie op de route Amritsar-Kuala Lumpur van twee naar vier wekelijkse vluchten.

Momenteel heeft de luchtvaartmaatschappij een interline-partnerschap met Vistara. Een interline-overeenkomst verwijst naar een overeenkomst voor het uitgeven en accepteren van tickets voor vluchten die worden uitgevoerd door de partnerluchtvaartmaatschappij. Bij de verkoop van een interlineticket worden de vluchtnummers van de uitvoerende luchtvaartmaatschappijen gebruikt. “We zijn aan het einde van de onderhandelingen met een bepaalde luchtvaartmaatschappij…Malaysia Airlines werkt aan een diepgaande codeshare met een Indiase luchtvaartmaatschappij”zei Ismail zonder verdere details te geven.

Sprekend over de toekomstplannen voor de Indiase markt, zei Ismail dat Malaysia Airlines in de komende twee tot drie jaar haar focus zal verleggen naar het noordoosten, met vluchten naar Guwahati En Calcutta. De luchtvaartmaatschappij vloog vroeger naar Kolkata (voorheen Calcutta genaamd), maar stopte met haar diensten 2015.

Malaysia Airlines wil uitbreiden in India en overweegt een codeshare-overeenkomst met luchtvaartmaatschappij 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert