Luchthaven van Brest getroffen door bliksem: het verkeer is vandaag hervat

Na een verkeersonderbreking die sinds zaterdagavond duurt, heeft deDe luchthaven van Brest kondigde sindsdien de hervatting van haar activiteiten aan “ Woensdagochtend „.

Het verkeer op de luchthaven van Brest, dat sinds zaterdagavond 30 december een technische storing ervaart als gevolg van een blikseminslag op de verkeerstoren, is op woensdag 3 januari hervat, maakte het directoraat-generaal van de burgerluchtvaart bekend (DGAC). “De werkzaamheden die sinds zondag 31 december door de technische teams van de luchtvaartnavigatiedienst (SNA) zijn verricht, hebben het mogelijk gemaakt dat de nooduitrusting van de verkeerstoren weer in gebruik kan worden genomen” in de nacht van dinsdag op woensdag, meldt de DGAC. “De bereikbaarheid van de luchthaven van Brest is dus hersteld, de vloeibaarheid van het geregelde commerciële verkeer is sindsdien verzekerd [mercredi] ochtend „voegde dezelfde bron toe. “De mobilisatie van technische teams voor de luchtvaartnavigatie tot laat in de avond van dinsdag 2 januari maakte het gedeeltelijk opnieuw in gebruik nemen van door bliksem beschadigd materieel mogelijk”onderstreepte de luchthaven op haar website en specificeerde dat het vluchtschema sinds woensdag 08.30 uur gegarandeerd was.

De restauratie duurde langer dan aanvankelijk verwacht. “Ondanks de technische uitrusting waarmee de verkeerstoren en alle installaties zijn uitgerust, werden de hoofdantenne en alle bijbehorende technische systemen getroffen door de bliksem. Uiterst zeldzaam feit, ook al bevond de secundaire antenne zich niet op dezelfde plaats, werd ook door de bliksem getroffen”, merkt de DGAC op. Dit laatste nodigt echter passagiers uit “Neem contact op met hun luchtvaartmaatschappij om de status van de vluchtherschikking te achterhalen”. “De technische teams van SNA zetten hun werkzaamheden voort om de apparatuur van de controletoren te rehabiliteren en de hoofdantenne te vervangen, wat enkele dagen zal duren”wordt toegevoegd.

©Brest Bretagne Luchthaven

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert