Het cabinepersoneel van Virgin Australia roept op tot een sluiting van 24 uur voorafgaand aan de vakantie

Meer dan 1.000 cabinepersoneelsleden Maagdelijk Australië hebben vóór een werkonderbreking van 24 uur gestemd, tenzij de vervoerder een passend aanbod doet, aangezien de dreiging van vakbondsactie op de loer ligt.

“Maagd cabinepersoneel is bezorgd dat de luchtvaartmaatschappij zich heeft verzet tegen belangrijke baanzekerheidsbepalingen die bedoeld zijn om cabinepersoneelspersoneel te beschermen tegen het uitbesteden van werk aan tijdelijke medewerkers of onderaannemers.”aldus een persbericht van de Transport Workers Union (TWU). De stemming over beschermende actie van de TWU had een opkomst van 90%, waarbij 99% ja stemde tegen de stemming. werkonderbrekingen van 24 uur.

Er is de afgelopen maanden geen gebrek geweest aan discussie over vakbondsacties en het personeel van Virgin, en de luchtvaartmaatschappij is onlangs bezweken onder de druk van grondarbeiders en heeft haar lonen met 20%. Het lijkt erop dat het cabinepersoneel van Virgin Australia de volgende is die kan profiteren van een salaris verhoging. “Beschermde vakbondsacties zijn altijd een laatste redmiddel, maar na drie moeilijke jaren van loonbevriezingen en bestraffende ontslaglijsten om Virgin weer winst te laten maken, laat deze stemming zien dat de werknemers aan het eind van hun Latijn zijn”zei TWU-nationaal secretaris Michael Kaine. “Het is tijd voor de eigenaren van Bain Capital om werknemers te laten zien dat hun zorgen worden begrepen en om de belangrijkste problemen aan te pakken die leiden tot een hoog personeelsverloop en een chronisch laag moreel. Lege woorden die leiders uitspreken in virtuele gemeentehuizen, terwijl respect niet wordt getoond door acties aan tafel, maken het nog erger nu de drukste periode van het jaar nadert. Niemand wil uitgeput cabinepersoneel zien dat vliegtuigen onderhoudt. Werknemers hebben behoefte aan redelijke werktijden, fatsoenlijke werkuren, een beter evenwicht tussen werk en privéleven en cruciale baanzekerheidsgaranties. Maagdelijke werknemers boven en onder de vleugel hebben verstandige voorstellen gepresenteerd om een ​​sterke toekomst voor de luchtvaartmaatschappij en haar personeel te verzekeren. Op het gebied van de grondafhandeling zien we inmiddels een goede respons met een sterk aanbod aan bedrijfsovereenkomsten. Cabinepersoneel en piloten verdienen dezelfde eerlijke behandeling, evenals zekerheid over loon en arbeidsvoorwaarden voorafgaand aan de vakantiepiek. »

@VirginAustralië

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert