ADP: haar dochteronderneming TAV Airports verkrijgt de vernieuwing van de luchthavenconcessie van Antalya

ICF Luchthavens, een groep gevormd door TAV Luchthavens, Turkse dochteronderneming van ADP-groep (Aéroports de Paris), en de Duitse manager Fraport, heeft zojuist de aanbesteding gewonnen voor de vernieuwing van de Antalya International Airport concessie.

Dit succes volgt op de veiling georganiseerd door de Turkish Airport Authority (DHMI) op 1 december 2021, waarbij ICF Airports (51% eigendom van TAV Airports en 49% van Fraport) de hoogste bieder was. Het doel van deze concessie is om investeringen te doen die gericht zijn op het vergroten van de capaciteit van deze luchthaven in ruil voor het recht om deze te exploiteren. voor 25 jaar, tussen 1 januari 2027 en 31 december 2051.

De totale concessiehuur die aan DHMI verschuldigd is, bedraagt ​​7,25 miljard euro (exclusief btw), waarvan 25% (1,8 miljard euro) binnen 90 dagen na ondertekening van het concessiecontract zal worden betaald. De luchthavengelden bedragen 17 euro per vertrekkende internationale passagier en 3 euro per vertrekkende binnenlandse passagier tijdens de nieuwe concessieperiode.

De investering om de capaciteit van de luchthaven van Antalya te vergroten tot 80 miljoen passagiers per jaar (meer dan het dubbele van de huidige capaciteit) wordt geschat op ongeveer 765 miljoen euro onder een contract voor design-build tegen een vaste prijs, waarvan 600 miljoen euro zal worden vastgelegd tussen 2022 en 2025, en tussen 2038 en 2040 zal 165 miljoen euro worden vastgelegd. De resultaten worden verantwoord volgens de vermogensmutatiemethode. De huidige operationele procedures voor de luchthaven van Antaya, die al sinds 2007 worden beheerd door ICF Airports, blijven ongewijzigd tot 31 december 2026.

De luchthaven van Antalya is een strategische troef binnen de luchthavenportefeuille van TAV Airports, die sinds 2012 voor 46,12% in handen is van Groupe ADP. Sinds het einde van de concessie Istanbul-Atatürk is Antalya de belangrijkste luchthaven die wordt beheerd door TAV Airports, zowel wat betreft het genereren van dividend als het verkeersvolume. In 2019 verwerkte Antalya Airport 35,7 miljoen passagiers, waaronder 28,7 miljoen internationale passagiers, waarmee het zichzelf opdeed als de op één na drukste luchthaven van Turkije en de eerste op het gebied van internationaal verkeer.

ADP: haar dochteronderneming TAV Airports verkrijgt de vernieuwing van de Antalya luchthavenconcessie 1 Air Journal

@ICF Luchthavens

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-05-adp-sa-filiale-tav-airports-obtient-le-renouvellement-de-la-concession-de-laeroport-dantalya-5232066.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert