9 juni 1924 in de lucht: aankomst in Tokio van Georges Pelletier Doisy

Luchtvaart geschiedenis – 9 juni 1924. Op 24 april 1924 begon de Franse luitenant Georges Pelletier Doisy aan een lange luchtaanval, waarbij hij Parijs verliet om Azië te bereiken, vergezeld van zijn monteur Sergeant Lucien Bésin. Een reis waarvan hij op maandag 9 juni 1924 het einde ziet. Laatstgenoemde landt zijn vliegtuig aan het einde van de ochtend in Tokio, meer bepaald op het vliegveld van Kohosaka.

Om deze reis uit te voeren, hebben de twee mannen 47 dagen nodig gehad, evoluerend in de lucht met een Breguet 19-vliegtuig, waarvan de motorisering werd geleverd door een Lorraine-Dietrich-blok dat 400 pk kon ontwikkelen. Om veilig aan te komen, trokken ze door Boedapest, Aleppo, Bagdad, Karachi, Agra, Calcutta, Rangoon, Bangkok, Saigon, Hanoi, Canton en Shanghai, waarbij ze maar liefst 20.146 kilometer aflegden.

Merk op dat ze in Shanghai van vliegtuig zullen wisselen, nadat ze hun vliegtuig hebben beschadigd na een slechte landing, en hun aanval op Tokio beëindigen met een Breguet 14 van 300 pk, een oud vliegtuig dat door de Chinese autoriteiten is geleend.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert