9 april 1909 in de lucht: Demanest wint een luchtvaartprijs

Geschiedenis van de luchtvaart – 9 april 1909. Het is boven het luchtvaartkamp van Châlons dat René Demanest op deze vrijdag 9 april 1909 zal schitteren: in feite zal de piloot met de Franse nationaliteit op deze dag een nieuwe trofee toevoegen aan zijn lijst met prestaties en daarmee winnen de derde beginnersluchtvaartprijs in de ochtend.

Na de piloten Tissandier en Lambert is hij de derde piloot die deze luchtvaartprijs wint. René Demanest ondertekent een vlucht, geïnstalleerd aan de besturing van zijn eendekkervliegtuig, een reis van 250 meter, op 9 april 1909.

Een prestatie waarover de Franse dagbladpers in de verschillende edities zal berichten en die uiteraard officieel gecontroleerd is: de Frans-Britse piloot Henri Farman die deze validatietaak uitvoert. Maar hij was niet de enige die getuige was van de vlucht van René Demanest; onder meer kapitein Burgeat en de Franse luchtvaartingenieur Pierre Levasseur waren ook getuigen, maar ook verschillende officieren die René Demanest aan het werk konden zien.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert