28 juni 1909 in de lucht: 1e uitstap in de lucht voor de „Bréguet n° 1“

Luchtvaart geschiedenis – 28 juni 1909. Op deze maandag 28 juni 1909 staat de Franse ingenieur en piloot Louis Bréguet centraal in het luchtvaartnieuws, de laatste vliegt op deze dag en dit, voor de allereerste keer, het eerste vliegtuig waarvan hij alleen het ontwerp voor zijn rekening nam: de „Bréguet n° 1“. Zijn passie voor vliegtuigen vloeit voort uit die hij had voor vliegtuigen waarvan de lift wordt toegestaan ​​dankzij een rotor, namelijk gyroplanes.

Het was in Douai La Brayelle, in het noorden van Frankrijk, dat Louis Bréguet besloot om zijn “Bréguet n°1” zijn eerste vlucht te laten maken. Een plek met een rijke geschiedenis op het gebied van luchtvervoer, aangezien het een van de allereerste vliegvelden was, aan het begin van de 20e eeuw, in Frankrijk.

De „Bréguet No. 1“ kan vliegen met een snelheid van 60 kilometer per uur en is gemotoriseerd met een blok van 60 pk, een V8-model dat we te danken hebben aan de firma Renault. Het sesquiplane-gevleugelde vliegtuig uitgerust met een driebladige metalen propeller van 2,50 meter heeft een spanwijdte van 13,70 meter. Het is op zijn bevel dat Bréguet zal leren vliegen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert