10 augustus 1896 in de lucht: Dodelijk ongeval van Otto Lilienthal

Luchtvaart geschiedenis – 10 augustus 1896. Op deze maandag 10 augustus 1896 rouwt Duitsland om de dood van een van zijn beroemde pioniers in de lucht, in de persoon van Otto Lilienthal. Als lid van de Berlin Air Navigation Company stierf hij bij een ongeval tijdens het testen van een zweefvliegtuig, nadat hij zelf de besturing had overgenomen. Een drama waarvan de oorzaken aan de kant van de weersomstandigheden liggen.

Inderdaad, Otto Lilienthal raakte ernstig gewond door een windvlaag: hij zal dus het bovenste vlak van zijn zweefvliegtuig verliezen, een windvlaag die zijn toestel heeft omvergeworpen. Dit ongeval zal zijn ruggengraat breken, maar hij zal niet op slag dood zijn, hij sterft dezelfde dag in de Bergmann-kliniek in Berlijn, waar hij naartoe was gebracht om hem te redden.

Dit is een vlucht te veel voor Otto Lilienthal, die een dag eerder al een ongeluk had gehad tijdens het testen van een tweedekker-type zweefvliegtuig, maar dat deerde hem niet en op 10 augustus 1896 hervatte hij de weg naar de hemel, maar het zal zijn voor de laatste keer helaas.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert