Hawaiian Airlines lanceert gratis wifi tijdens de vlucht vanuit Starlink van SpaceX

Hawaiiaanse luchtvaartmaatschappijen implementeert deze week een verbinding Draadloze vrij via Sterrenlink van SpaceX aan boord van commerciële vluchten, waardoor het de eerste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is die de dienst via satelliet aanbiedt.

“SpaceX heeft echt de code gekraakt – letterlijk, in termen van technologie – om connectiviteit met hoge bandbreedte en ultrahoge kwaliteit te kunnen leveren aan een vliegtuig van wereldklasse.”, vertelde Peter Ingram, CEO van Hawaiian Airlines, aan CNBC. Het Hawaïaanse plan voor gratis Wi-Fi komt er nu luchtvaartmaatschappijen hun breedbandconnectiviteitsaanbod uitbreiden. JetBlue Airways biedt gratis Wi-Fi aan boord, en vorig jaar, Delta Airlines heeft na jaren van planning gratis internet aan boord gelanceerd voor leden van zijn loyaliteitsprogramma.

Hawaiian beschikt over een uitgebreid netwerk van vluchten over de Stille Oceaan en bedient onder meer de Verenigde Staten, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland vanuit uit Hawaï. “Het voelt echt als een ervaring die niet mogelijk zou moeten zijn als je aan boord van een commerciële vlucht gaat. En je kunt verbinding maken met internet en het op een vergelijkbare, zo niet betere manier ervaren dan thuis.“vertelde Chad Gibbs, vice-president van Starlink Commercial Operations van SpaceX, aan CNBC. “We hebben nu een heel ander paradigma, namelijk dat we een ongelooflijke capaciteit en bandbreedte hebben die we naar het vliegtuig kunnen brengen”voegde Gibbs eraan toe.

Hawaiian tekende in april 2022 een overeenkomst met SpaceX om het Starlink-netwerk te gebruiken, dat meer dan omvat 5.000 satellieten in een lage baan om de aarde en heeft wereldwijd meer dan 2,3 miljoen klanten. De luchtvaartmaatschappij bood voorheen geen wifi aan boord aan. De bedrijven hebben de waarde van de deal of de kosten voor het installeren van elk van de luchtvaartspecifieke Starlink-terminals in een commercieel vliegtuig niet bekendgemaakt, maar de kosten voor dit systeem zijn gedaald in vergelijking met eerdere Wi-Fi-systemen. -Fi. Hij merkte op dat Hawaiian aan het installeren was “actief” Starlink-terminals, waarvan er tot nu toe zes zijn voltooid met zijn Airbus-vliegtuigen A321.

In totaal is Hawaiian van plan om Starlink toe te voegen 18 van zijn A321 en naar 24 van zijn A330 later dit jaar. Naast Hawaiian Airlines heeft SpaceX Starlink Wi-Fi-overeenkomsten tijdens de vlucht aangekondigd met de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic, het Japanse Zipair en Qatar Airways.

De toevoeging van de Starlink-service komt op Hawaï, kort nadat de luchtvaartmaatschappij eind vorig jaar een overeenkomst bereikte om door Alaska Airlines te worden overgenomen voor een deal van $ 1,9 miljard.

Hawaiian Airlines lanceert gratis wifi tijdens de vlucht vanuit SpaceX's Starlink 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert