Wizz Air: 5 routes in Lyon en binnenkort 500 vliegtuigen

De luchtvaartmaatschappij goedkope Wizz Air biedt nu vijf verbindingen van Lyonmet zijn huidige vloot van 171 Airbus-vliegtuigen met één gangpad, klaar om te upgraden naar 500 tegen 2030.

Tijdens een persconferentie op 26 oktober 2022 heeft de luchthaven van Lyon-Saint Exupéry keerde de afgelopen weken terug naar de groei van de Hongaarse specialist in goedkope vluchten. Op 12 september opende Wizz Air daar een lijn van Tirana-Nënë Tereza, met vluchten op maandag en vrijdag. Een week later huldigde ze de link van Krakau – Johannes Paulus II Woensdag en zondag (dinsdag en zaterdag vanaf november), en 29 september lanceerden dat vanuit de basis om Rome-Fiumicino, met rotaties op donderdag, zaterdag en zondag (plus dinsdag volgende maand). Wizz Air heeft Lyon al gekoppeld aan Boekarest en Cluj-Napoca In Roemenië.

Voor Pierre Grosmaire Marketing en Commercieel Directeur van Lyon Aéroport, “we zijn verheugd de ontwikkeling van Wizz Air naar Lyon Airport te verwelkomen. Het bedrijf verdrievoudigt zijn stoelaanbod deze winter door het aantal aangeboden lijnen te verhogen tot 5, waaronder 4 die het zonder concurrentie van Lyon exploiteert (Cluj, Boekarest, Krakau, Tirana). Tegelijkertijd deelt VINCI Airports met Wizz Air een toegewijd milieubeleid voor koolstofvrije mobiliteit „.

In Frankrijk blijft de aanwezigheid van Wizz Air groeien, met 51 routes met vertrek vanaf 6 luchthavens (Lyon dus, Basel-Mulhouse, Grenoble, Nice, Parijs-Beauvais en Parijs-Orly).

Momenteel heeft Wizz Air 171 vliegtuigen. Tegen het einde van dit decennium zal onze vloot 500 vliegtuigen», met ongeveer 330 A320neo En in het bijzonder A321neo in afwachting van levering, aldus Adria Rabassa, hoofd netwerkontwikkeling bij Wizz Air in hetzelfde persbericht. „Naarmate onze vloot groeit, breiden we ook onze aanwezigheid in West-Europa en Frankrijk in het bijzonder uit. We blijven West-Europese bestemmingen verbinden met onze kernmarkten in Centraal- en Oost-Europa, evenals nieuwe toeristische bestemmingen. De groei van Wizz Air op de franse markt en in Lyon zal zowel door nieuwe bestemmingen als door meer frequenties mogelijk zijn. Ik ben persoonlijk zeer verheugd om deze groei in de Franse markt te zien en zeer positief over onze toekomst in Frankrijk. „.

Wizz Air: 5 routes in Lyon en binnenkort 500 vliegtuigen 1 Air Journal

©Wizz Air

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert