Wegens gebrek aan bemanning vermindert Cathay Pacific de zeilen met Kerstmis

De luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific vermindert het aantal vluchten naar Hongkong volgende maand, zowel op middellange als op lange termijn, met uitzicht op een tekort aan zeevarenden tijdens de eindejaarsvakantie.

Ongeveer een derde van de geplande vluchten van het Chinese bedrijf naar de luchthaven van Hong Kong-Chek Lap Kok in december 2021 is eindelijk gereserveerd voor vracht volgens de South China Morning Post worden alleen die van het vasteland van China en Australië niet getroffen omdat ze niet werken volgens het principe van „closed loop“. Cathay Pacific zal normaal gesproken vertrekkende vluchten uitvoeren, ofwel 620 starts gepland volgende maand, maar een woordvoerder erkende in de krant dat als gevolg van de Covid-19-pandemie, “ operationele en reisbeperkingen blijven ons vermogen om vluchten uit te voeren beperken “ : het bedrijf “ consolideert zijn vluchtprogramma, met name door een aantal vluchten naar Hong Kong te annuleren „.

Getroffen passagiers van het alliantiebedrijf Een wereld alternatieven worden aangeboden, zoals stoelen op andere luchtvaartmaatschappijen of gewijzigde routes naar niet-getroffen luchthavens. Cathay Pacific had volgens Cirium 453 rotaties in december 2020 en 3.856 rotaties in december 2019.

Vluchten met een gesloten lus zijn bijzonder ruw voor de bemanningen, die zijn alle vrijwilligers : tijdens hun drie weken durende dienst worden de cockpitbemanningen tussen de vluchten door opgesloten in hotelkamers en moeten ze bij terugkomst een quarantaine van 14 dagen ondergaan (exclusief „gesloten lus“, zeven dagen verplicht medisch toezicht bij terugkeer, waarvan drie in isolatie doorgebracht thuis). En pas op voor valsspelers : Drie piloten van Cathay Pacific Cargo, die hun kamer in Duitsland hadden verlaten en bij terugkomst positief testten, werden onmiddellijk ontslagen. Maar de behandeling die door de administratie is voorbehouden aan zelfs „onschuldige“ zeevarenden, beperkt het vrijwilligerswerk steeds meer, vooral nadat 150 werknemers die positief testten of in contactgevallen zich in het beruchte „isolatiekamp“ van Penny’s Bay bevonden.

Het is echter niet beter voor Hong Kong bezoekers : ze worden geconfronteerd met een quarantaine van 2 of 3 weken, betalend en in het hotel – waarvan de slechts 11.500 beschikbare kamers maanden van tevoren zijn gereserveerd.

Cathay Pacific kon echter (intern) worden gefeliciteerd met dit nieuws, de reductie van zijn vleugels komt tussenbeide terwijl een nieuwe golf van besmetting over West-Europa valt. En ondanks een verbetering van zijn financiële resultaten dit jaar, met name dankzij vracht, verwacht het dat 2021 „substantieel“ in het rood zal eindigen.

Cathay Pacific verkort de zeilen met Christmas 1 Air Journal

@Cathay Pacific

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-26-faute-dequipages-cathay-pacific-reduit-la-voilure-a-noel-5231899.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert