Weer een verdachte ‚duik‘, dit keer met United Airlines

Een vlucht van een luchtvaartmaatschappij United Airlines ervaren kort na het opstijgen afgelopen december a brute duik in zeede piloten herwinnen de controle over het vliegtuig en komen veilig aan zonder verdere problemen.

Al voor het incident met Qatar Airways had het Amerikaanse bedrijf een vergelijkbare situatie meegemaakt: The Air Current ontdekte dat op 18 december 2022 de Boeing 777-200 geregistreerde N212UA-koppeling Kahului (Hawaï) op de luchthaven van san francisco verliep zoals gepland. Maar toen het op een hoogte van 2.200 voet aankwam, maakte het vliegtuig plotseling een duikvlucht en daalde met een snelheid van 2.600 voet per minuut voordat de piloten de controle terugkregen. De 777-200 daalde tot 775 voet (736 meter) boven het oceaanoppervlak, voordat hij naar de gewenste hoogte klom – en 27 minuten te vroeg in Californië aankwam.

Het incident duurde ongeveer 45 seconden volgens TAC verzilveren passagiers en bemanning terloops 2.7G volgens sitebronnen.

Een woordvoerder van United Airlines bevestigde het incident en zei dat er een formeel intern onderzoek was geopend; daar FAAA bevestigde ook een rapport te hebben ontvangen en de „adequate maatregelen“ te hebben genomen zonder deze te specificeren (de piloten, die 25.000 vlieguren hebben verzameld, zouden een aanvullende opleiding hebben genoten). De omstandigheden waren niet „voldoende“ om de NTSB op de hoogte te stellen.

De 777 vertrok twee en een half uur later vanuit San Francisco naar Chicago. Het gebrek aan informatie over dit onderwerp kan te wijten zijn aan het feit dat op dezelfde dag 35 mensen gewond raakten, waarvan 11 ernstig tijdens een vlucht van Hawaiian Airlines, en dat de volgende dag de storm de Verenigde Staten trof, wat leidde tot annuleringen van vluchten bij duizenden…

Weer een verdachte 'dip', dit keer op United Airlines 1 Air Journal

©Eric Salard

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert