United Airlines verbindt Zürich met Chicago, München met Denver

De luchtvaartmaatschappij United Airlines twee nieuwe routes naar Europa ingehuldigd, die Chicago naar Zürich en Denver naar München. Voor een wereldwijd aanbod van 71 routes naar het oude continent, vergeleken met 62 vóór de Covid-19-pandemie.

Aangekondigd in 2019 maar uitgesteld vanwege de gezondheidscrisis, de lijn van het Amerikaanse bedrijf tussen zijn basis in Chicago O’Hare en de luchthaven van Zürich-Kloten wordt nu elke dag aangeboden aan boord van een Boeing 767-300ER die plaats biedt aan 46 passagiers in Polaris Business Class, 22 in Premium en 96 in Economy (waarvan 43 in Economy Plus). Vertrek vanuit Zwitserland is gepland om 09:50 uur met aankomst om 12:35 uur, „retourvluchten“ die de VS verlaten om 15:40 uur om de volgende dag om 07:35 uur aan te komen.

United Airlines concurreert op deze route met SWISS; het bedient Zürich al vanuit Newark, Washington en in het hoogseizoen San Francisco.

Tussen denver en de luchthaven van Münchenhet bedrijf van Star Alliance biedt ook een dagelijkse vlucht aan, dit keer uitgevoerd door Boeing 787-9 Dreamliner, die plaats biedt aan 48 passagiers in Business Class, 21 in Premium en 188 in Economy, waaronder 43 in Economy Plus. Vertrek vanuit Duitsland is gepland om 16.05 uur en aankomst om 18.35 uur, met „retourvluchten“ die Colorado om 20.20 uur verlaten en de volgende dag om 14.05 uur landen.

United staat dit keer tegenover Lufthansa, ook een trans-Atlantische joint venture-partner; het bedient de stad Beieren al vanuit Chicago, Houston, Newark, San Francisco en Washington.

Deze nieuwe routes brengen het zomeraanbod van United Airlines in Europa naar 8,1 miljoen zitplaatsen volgens OAG, d.w.z. 15% meer dan in de zomer van 2019; het Amerikaanse bedrijf biedt nu 71 Europese routes aan, negen meer dan twee jaar geleden.

United Airlines verbindt Zürich met Chicago, München met Denver 2 Air Journal

© United Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert