United Airlines: terug naar Lagos en vlucht in MAX op biobrandstof (video’s)

De luchtvaartmaatschappij United Airlines een nieuwe link in gebruik genomen tussen Washington en Lagos, na vijf jaar afwezigheid in Nigeria. En ze voerde ’s werelds eerste passagiersvlucht uit, powered by 100% door duurzame luchtvaartbiobrandstof (SAF) in een van zijn twee motoren, aan boord van een Boeing 737 MAX.

Sinds 29 november 2021 biedt het Amerikaanse bedrijf drie vluchten per week aan tussen zijn basis in Washington-Dulles en de luchthaven van Lagos-Murtala Muhammed, geëxploiteerd door Boeing 787-8 Dreamliner die plaats biedt aan 28 passagiers in Polaris Business class, 21 in Premium, 36 in Economy Plus en 158 in Economy. Vertrektijden zijn gepland op maandag, donderdag en zaterdag om 18.30 uur om de volgende dag om 10.40 uur aan te komen, retourvluchten die Nigeria verlaten op dinsdag, vrijdag en zondag om 23.50 uur om de volgende dag om 06.00 uur te landen (gemiddelde vliegtijd 11:10).

United Airlines heeft geen concurrentie op deze route, de eerste non-stop tussen de Amerikaanse federale hoofdstad en de economische hoofdstad van Nigeria, waarbij Lagos al verbonden is met de Verenigde Staten door Delta Air Lines vanuit Atlanta en New York-JFK (10 rotaties per week in totaal). De dienst naar Nigeria, vanuit Houston, werd in juni 2016 door United stopgezet wegens gebrek aan vraag.

het bedrijf van Star Alliance had in mei al een route in gebruik genomen tussen Washington en Accra in Ghana na acht jaar afwezigheid in het land, met dagelijkse vluchten gepland in december en januari. Het bedient ook Johannesburg in Afrika en Kaapstad in het hoogseizoen vanuit Newark.

Deze nieuwe vlucht vanuit Lagos “ versterkt onze voortdurende toewijding om ons netwerk in Afrika uit te breiden en een gemakkelijkere service te bieden naar de bestemmingen waar onze klanten het meest willen reizen Zei Patrick Quayle, senior vice-president van United International Network Planning and Alliances. “ Deze langverwachte dienst zal een belangrijke toegangspoort bieden tussen Lagos en Washington DC, evenals enkele verbindingen naar bijna 80 bestemmingen in heel Amerika, waaronder Houston en Chicago. „, onderstreepte hij.

United Airlines: keer terug naar Lagos en vlieg in MAX op biobrandstof (video's) 1 Air Journal

© United Airlines

United Airlines daarentegen voerde gisteren de eerste vlucht ter wereld uit met passagiers in een vliegtuig met behulp van 100% SAF in een van zijn motoren nemen meer dan honderd mensen plaats op 1 december aan boord van een 737-8 tussen Chicago-O’Hare en de luchthaven van Washington-ReaganHet bedrijf specificeert dat het vliegtuig 500 gallons SAF in één motor heeft geladen en dezelfde hoeveelheid conventionele vliegtuigbrandstof in de andere „om verder te bewijzen dat er geen operationele verschillen tussen de twee zijn en om de grond voor te bereiden voor meer schaalbaar gebruik van SAF door alle luchtvaartmaatschappijen in de toekomst”. Momenteel mogen luchtvaartmaatschappijen door de regelgevers alleen maximaal 50% SAF gebruiken; de biobrandstof die tijdens de vlucht van gisteren is gebruikt, is „klaar voor installatie en compatibel met bestaande vliegtuigvloten“.

United Airlines voerde deze ongekende vlucht uit in samenwerking met Boeing, CFM Internationaal, Virent – een dochteronderneming van Marathon wiens technologie „100% drop-in“ SAF mogelijk maakt, en World Energy – ’s werelds eerste en enige Noord-Amerikaanse commerciële producent van SAF. De diefstal in kwestie nam CEO Scott Kirby, leidinggevenden van de partnerbedrijven en „andere bedrijfsleiders, overheidsfunctionarissen, NGO’s en leden van de media“ weg.

De luchtvaartmaatschappij presenteert zichzelf als de wereldleider in het gebruik en de ondersteuning van de ontwikkeling van SAF, een alternatieve brandstof vervaardigd met niet-aardoliegrondstoffen, die al overeenkomsten om te kopen „Bijna twee keer zoveel SAF’s als de bekende overeenkomsten van alle andere wereldwijde luchtvaartmaatschappijen samen.“ Deze SAF „heeft het potentieel om de prestaties van op petroleum gebaseerde vliegtuigbrandstof te leveren, maar met een fractie van zijn ecologische voetafdruk, en volgens het Amerikaanse ministerie van Energie zijn de enorme grondstoffenvoorraden van het land voldoende om aan de vraag te voldoen.“ voor de hele Amerikaanse luchtvaart ”.

United blijft het voortouw nemen bij actie op het gebied van klimaatverandering „Zei Scott Kirby, eraan toevoegend dat deze vlucht“ is niet alleen een mijlpaal voor de inspanningen van onze sector om koolstofarm te worden, maar in combinatie met een grotere inzet om alternatieve brandstoffen te produceren en in te kopen, zijn we het bewijs van hoe schaalbare en impactvolle bedrijven zich kunnen verenigen en een rol kunnen spelen bij het aangaan van de grootste uitdaging van ons leven „.

United Airlines: keer terug naar Lagos en vlieg in MAX op biobrandstof (video's) 2 Air Journal

© United Airlines

United Airlines: keer terug naar Lagos en vlieg in MAX op biobrandstof (video's) 3 Air Journal

© United Airlines

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-02-united-airlines-retour-a-lagos-et-vol-en-max-au-biocarburant-videos-5232019.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert