Transavia schort haar Porto – Madeira op

De luchtvaartmaatschappij goedkope Transavia Frankrijk zal eind maart zijn route tussen opschorten Haven en Madeirade enige binnenlandse route in Portugal.

Gelanceerd in 2010, de lijn van de dochteronderneming van de Air France Group, gespecialiseerd in goedkope vluchten tussen de luchthaven van Porto Francisco Sa Carneiro en Madeira – Christiano Ronaldo (Funchal) verschijnt na 24 maart 2023 niet meer in het reserveringssysteem. Tot die tijd blijft het elke dag behalve zaterdag aangeboden met maximaal acht vluchten per week, uitgevoerd door Boeing 737-800 met 189 stoelen. Transavia Frankrijk concurreert tussen de twee steden met easyJet, Ryanair en TAP Air Portugal.

Een woordvoerder van de Lage Kosten bevestigde aan de site van Newsavia, die spreekt van niet gespecificeerde „operationele problemen“, dat Transavia Frankrijk “ past zijn zomerprogramma voor 2023 aan en schort de nationale route tussen Porto en Funchal vanaf eind maart op „. Zonder Madeira te verlaten, dat rechtstreeks vanuit zal worden bediend Parijs-Orly maar ook van Lyon en Nantes (plus Amsterdam met haar Nederlandse zus). Noch de terugkeer van deze lijn voor het volgende winterseizoen.

De Portugese site herinnert eraan dat de bewoners van het eiland voor de kust van Marokko er baat bij hebben gesubsidieerde tarievens voor reizen, voor 86 euro heen en terug; maar ze moeten het door de luchtvaartmaatschappij gevraagde bedrag betalen en pas daarna om terugbetaling van het verschil vragen (maximaal 400 euro A/R). Dit zou het succes van Transavia en haar prijsbeleid op deze as hebben gemaakt, met bijvoorbeeld een enkele reis Madeira – Porto volgende week vrijdag 38 euro, zondag 189 euro en maandag 44 euro.

Vergeet niet dat Transavia Frankrijk ook de luchthavens van Portugal bedient Lissabon, Faro en Ponta Delgada.

Transavia schort haar Porto – Madeira 1 Air Journal op

©ANA Luchthavens van Portugal

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert