Quarantaine bemanning vereist, Cathay Pacific annuleert nog meer

Geconfronteerd met de afschaffing van uitzonderingen voor quarantaine van de cockpitbemanning vrachtvluchten naar Hongkong, gekoppeld aan de Covid-19-pandemie en in het bijzonder aan de Omicron-variant, de luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific kondigt opnieuw aan vluchtannuleringen voor zowel passagiers als vracht.

Met uitzondering van die uit China, zijn alle passagiersvluchten naar de luchthaven van Hong Kong-Chek Lap Kok zijn nu onderworpen aan dezelfde regel vanaf 31 december 2021 om middernacht: volgens een interne notitie verkregen door de South China Morning Post, mogen alleen „continentale“ vluchten worden uitgevoerd door „closed loop“-bemanningen, die maximaal twee weken in quarantaine bij aankomst. Het elimineren van uitzonderingen, die onder meer de quarantaine van bemanningen driedaags vrachtschip betekent voor Cathay Pacific dat het niet langer regent met passagiers bij vertrek en vracht bij terugkomst – een strategie die het mogelijk had gemaakt de breuk te beperken. Vluchtannuleringen gaan dus door: deze vrijdag heeft de maatschappij al 17 van haar 61 passagiersvluchten en 5 van haar 17 vrachtvluchten geannuleerd.

Het Chinese bedrijf, dat al een maand van plan was om met kerst in te krimpen, geeft online aan dat het heeft gebracht “ andere belangrijke wijzigingen in ons vluchtschema, waaronder de annulering van: passagiersvluchten voorlopig van en naar Hong Kong tegen Q1 2022 „. En door gebrek aan voldoende hotelkamers in Hong Kong voor zijn bemanningen, reduceert Cathay Pacific ook de langeafstandsvracht, ongeacht of deze worden geëxploiteerd door speciale vliegtuigen of passagiersvliegtuigen.

De overeenkomst “ gesloten kring Van de luchtvaartmaatschappij betekent dat de meeste bemanningen drie weken vliegen, daarna maximaal twee weken in hotelquarantaine doorbrengen voordat ze naar huis gaan. Dergelijke werkmodellen, op vrijwillige basis, zijn niet erg populair bij de bemanningen; geruchten over ontslag van piloten nemen al enkele maanden toe.

Chris Kempis, Operations Director Alliance Company Een wereld, bevestigde dat het ontwerp heractiveer zijn pilootbasis in de Verenigde Staten was nog relevant; de sluiting van die van Londen was aan het begin van het schooljaar bevestigd.

Er zij aan herinnerd dat Air France begin december al haar vluchten naar Hong Kong had opgeschort tot het voorjaar (de operaties van haar zuster KLM worden niet beïnvloed, aangezien ze via Bangkok opereert en geen tussenstop in Hong Kong heeft voor haar bemanningen); British Airways heeft het gewoon nagevolgd.

Quarantaine bemanning vereist, Cathay Pacific annuleert nog meer 1 Air Journal

© Cathay Pacific

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-31-quarantaine-des-equipages-oblige-cathay-pacific-annule-encore-plus-5232609.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert