Qatar Airways landt in Kazachstan

Qatar Airways heeft een nieuwe verbinding geopend tussen Doha en Almaty, de eerste bestemming in Kazachstan

© Airbus

De luchtvaartmaatschappij Qatar Airways een nieuwe link in gebruik genomen tussen Doha en Almaty, zijn eerste bestemming in Kazachstan.

Sinds 19 november 2021 biedt de Qatarese nationale maatschappij twee vluchten per week aan tussen haar basis in Doha-Hamad International en de luchthaven vanAlmaty, geëxploiteerd door Airbus A320, die plaats biedt aan 12 passagiers in Business Class en 120 in Economy. Vertrektijden zijn gepland op maandag en vrijdag om 12:55 uur om om 8:15 uur aan te komen, met retourvluchten die de economische hoofdstad van Kazachstan om 22:05 verlaten om de volgende dag om 12:20 uur te landen.

Qatar Airways heeft geen directe concurrentie op deze route, aangekondigd in januari 2020 en uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie; het alliantiebedrijf Een wereld biedt momenteel alleen de vluchten aan die geadverteerd zijn naar Nur-Sultan in codeshare met Air Astana (die op zijn beurt Almaty met Dubai verbindt). De luchthaven van Almaty wordt vanuit de Golf ook bediend door goedkope Air Arabia in Sharjah, Flydubai in Dubai en Wizz Air in Abu Dhabi.

Qatar Airways Group Managing Director Akbar Al Baker zei in een verklaring: “ We zijn verheugd om directe diensten naar Almaty te lanceren, wat de nauwe relatie tussen de staat Qatar en Kazachstan weerspiegelt. Almaty blijft aan populariteit winnen bij onze zakenreizigers en vakantiegangers en trekt reizigers aan die willen genieten van de rijke cultuur, keuken en natuurlijke landschappen. Deze belangrijke nieuwe gateway zorgt voor verbeterde connectiviteit en helpt de passagiers van Kazachstan te verbinden met ons uitgebreide wereldwijde netwerk van meer dan 140 bestemmingen over de hele wereld. „.

Almaty International Airport President Alp Er Tunga Ersoy voegde toe dat hij “ erg blij om de eerste passagiersvlucht vanuit Doha te verwelkomen door Qatar Airways, een van de 5-sterren luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Wij zijn van mening dat deze route zal bijdragen aan de ontwikkeling van de betrekkingen tussen de twee landen, niet alleen op het gebied van toerisme, maar ook economisch en cultureel. Ik wil graag mijn dank betuigen aan het management van Qatar Airways voor hun inspanningen om deze route te openen tijdens de Covid-19-pandemie „.

Qatar Airways landt in Kazachstan 1 Air Journal

© Qatar Airways

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-23-qatar-airways-se-pose-au-kazakhstan-5231832.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert