Montréal-Trudeau neemt maatregelen om de toegang tot de terminal over de weg te stroomlijnen – Air Journal

L‘Internationale luchthaven Montreal-Trudeau (YUL) heeft maatregelen genomen die, zodra ze allemaal zijn ingevoerd, de problemen zullen verlichten verkeer op de hoofdsteiger voor de terminal de komende maanden.

Volgens haalbaarheidsstudies die de afgelopen weken zijn uitgevoerd door de exploitant Aéroports de Montréal (ADM), is hun inzet gericht op het stroomlijnen van 700 voertuigen per uur tijdens piekperioden richting de hoofdsteiger bij YUL. De maatregelen zijn gekozen op basis van een lijst met duidelijk gedefinieerde criteria, waaronder aspecten van tijdigheid, operabiliteit en passagierservaring.

Deze maatregelen zullen:
-Verdeel het autoverkeer op het luchthaventerrein (alternatieve afzetpunten)
-Beperk het fenomeen van cirkelvormige bewegingen van voertuigen op de site (parkeerplaatsen)
-Verminder het aantal voertuigen dat gebruik maakt van toegangswegen (collectief vervoer)

Alternatieve aanlegsteigers
Ten oosten en ten westen van de locatie, op de nieuwe parkeerplaats P4, zijn twee locaties aangewezen waar afgelegen afzetpunten kunnen worden gebouwd. Passagiers zullen dus de keuze hebben tussen toegang tot de hoofdaanlegsteiger vóór de terminal of sneller naar een afgelegen aanlegsteiger gaan waar elke vijf minuten een shuttledienst rijdt. Deze shuttles rijden een route waarbij files worden vermeden en de reistijd bedraagt ​​ongeveer 5 minuten. Deze alternatieve aanlegsteigers die per shuttle worden bediend, zullen ook toegankelijk zijn voor aankomende passagiers.

Parkeerplaatsen
Voor het komende zomerseizoen wordt gewerkt aan een herziening van de prijslijst voor parkeerplaatsen bij YUL. Er worden kortingen aangeboden op reserveringen van 4 uur of minder op lokale parkeerterreinen en er worden voordelige prijzen ingevoerd voor parken die verder weg liggen. Ook zal het in alle parkeergarages gedurende een beperkte periode mogelijk zijn om gratis te parkeren. De parkeergarage met meerdere verdiepingen (P4) gaat begin dit jaar open en voegt uiteindelijk 2.800 plaatsen toe aan het huidige aanbod. De parkeergarage zal toegankelijk zijn via een alternatief toegangspad dat toegang geeft tot het hoofdafzetpunt en de parkeergarage. parkeerplaats.

Collectief vervoer
Opmerkelijke verbeteringen aan de dienst van lijn 747 die het luchthaventerrein met het stadscentrum verbindt, zijn onlangs aangebracht door de Autorité régional de transport métropolitain (ARTM) en de Société de transport de Montréal (STM). Naast het nu mogelijk maken van online ticketaankopen, zijn er geautomatiseerde of bemande mobiele verkoopterminals in de terminal geïnstalleerd en zijn er dagelijkse busvertrekken toegevoegd, afhankelijk van het verkeer.

Duurzame oplossingen
Naast de focus op de implementatie van kortetermijnoplossingen, blijft manager ADM plannen verfijnen die gericht zijn op het verbeteren van de toegang tot YUL door de bouw van nieuwe duurzame en multimodale faciliteiten. Uiteindelijk zullen deze ingrepen in 2028 de capaciteit van de aanlegsteiger verdrievoudigen, zorgen voor lokale parkeerplaatsen en het wegennet herconfigureren om aan te sluiten op de nieuwe aanlegsteigers. Dit is de langetermijnoplossing voor de congestieproblemen op het luchthaventerrein. Details van het werk zullen in het voorjaar van 2024 worden gepresenteerd.

@Montreal Luchthavens

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert