Hong Kong: de nieuwe Greater Bay Airlines gaat van start

De nieuwe luchtvaartmaatschappij goedkope Greater Bay Airlines (GBA) lanceert zijn eerste dienst op zaterdag, om Bangkok – zijn enige bestemming tot nu toe.

Vanaf 23 juli 2022 biedt de nieuwe Chinese specialist in goedkope vluchten twee vluchten per week aan tussen zijn basis in Hong Kong-Chek Lap Kok en de luchthaven van Bangkok-Suvarnabhumi, geëxploiteerd door Boeing 737-800 met 189 zitplaatsen. Vertrektijden zijn gepland op woensdag om 15:00 uur (16:50 uur aankomst) en zaterdag om 10:30 uur (12:20 uur aankomst), met retourvluchten vanuit Thailand op woensdag om 17:50 uur (21:40 uur aankomst) ) en zaterdag om 13.20 uur (17.10 uur aankomst). GBA concurreert op deze route met Cathay Pacific, Hong Kong Airlines, Thai Airways, Thai Smile en de goedkope HK Express en Thai AirAsia.

Geen enkele andere bestemming is bevestigd door de lage kosten, die afgelopen oktober zijn Air Operator-certificaat ontving en vervolgens in februari van dit jaar zijn exploitatievergunning. Gebruikmakend van de verdwijning van Cathay Dragon (“opgeslokt” door haar moedermaatschappij Cathay Pacific, die de meeste van haar 20 routes heeft behouden), had GBA verzocht om verkeersrechten op meer dan 100 routes, waarvan de helft in China; Singapore en Phuket werden regelmatig genoemd.

De initiële vloot van Greater Bay Airlines omvat twee van drie 737-800 gehuurd van ICBC Leasing (B-KJA en B-KJB, ex-Norwegian International), maar hoopt volgend jaar tien vliegtuigen te hebben.

De oprichter en voorzitter van GBA is miljardair Bill Wong Cho-bau, gevestigd in Shenzhen, waar hij al eigenaar is van Donghai Airlines; Stanley Hui Hon Chung, lid van de raad van bestuur, werd aangesteld Directeur eind juni, ter vervanging van Algernon Yau, die minister van Handel van de SAR was geworden.

Gevraagd in augustus vorig jaar, legde de nu CEO uit dat het belangrijkste obstakel voor de start van de lage kosten niet kwam van de lancering midden in een gezondheidscrisis (“ we haasten ons niet om snel te groeien „), maar van het verkrijgen van de exploitatievergunning, de ATLA van Hong Kong (Air Transport Licensing Authority) „die vereist dat elke luchtvaartmaatschappij financieel op het grondgebied is gevestigd“. “ Het is niet verwonderlijk dat de gevestigde exploitanten verschillende middelen inzetten om de toetreding tot de markt van nieuwe luchtvaartmaatschappijen te voorkomen of te vertragen zei hij zonder ze te noemen.

De lancering van Greater Bay Airlines valt samen met de gefaseerde heropening van Hong Kong internationale reizen: het beleid om elke route op te schorten waarop meer dan vijf passagiers (of 5% van het totale aantal passagiers) positief testen op Covid-19 is door de regering opgegeven en de reisbeperkingen zijn versoepeld (nog zeven dagen in toch een quarantainehotel).

Hong Kong: de nieuwe Greater Bay Airlines gaat van start 1 Air Journal

© Greater Bay Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert