Emirates sluit Afrika iets meer af, RwandAir en Uganda Airlines schorsen Dubai

Emirates Airlines heeft gisteren alle vluchten van acht extra Afrikaanse landen opgeschort, d

© Emiraten

De luchtvaartmaatschappij Emirates Airlines gisteren alle vluchten uit acht extra Afrikaanse landen opgeschort, waaronder de Guinea en de Ivoorkust. Aan hun kant, RwandaAir en Oeganda Luchtvaartmaatschappijen hun vluchten naar Dubai vanuit Kigali en Entebbe opschorten.

De Covid-19-pandemie en de verspreiding van de Omicron-variant blijven het luchtvervoer verwoesten. Gevestigd op de luchthaven van Dubai, Emirates Airlines heeft op 28 december 2021 aangekondigd dat klanten van de volgende bestemmingen tot nader order „niet naar of via Dubai mogen reizen“. Het gaat om de volgende landen (luchthavencode tussen haakjes):

  • Republiek Angola (LAD)
  • Republiek Guinee (CKY)
  • Republiek Kenia (NBO)
  • Verenigde Republiek Tanzania (DAR)
  • Republiek Oeganda (EBB)
  • Republiek Ghana (ACC)
  • Republiek Ivoorkust (ABJ)
  • Federale Democratische Republiek Ethiopië (ADD)

Klanten die uit Conakry (CKY) komen en naar Dakar (DSS) gaan, mogen niet reizen, stelt Emirates op haar website. Transacties met betrekking tot „passagiers die Dubai verlaten naar deze bestemmingen worden niet beïnvloed“. Getroffen klanten „hoeft ons niet onmiddellijk te bellen om een ​​nieuwe reservering te maken“ – ze kunnen gewoon hun Emirates-ticket behouden en „wanneer de vluchten worden hervat, zullen ze contact opnemen met hun reisagent of reserveringsafdeling om een ​​nieuwe reis te plannen.“ Dezelfde maatregelen zijn al van kracht uit zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambique, Namibië en Zimbabwe).

Emirates sluit Afrika iets meer, RwandAir en Uganda Airlines schorten Dubai 1 Air Journal op

© RwandAir

Reisbeperkingen zijn geen eenrichtingsverkeer: RwandaAir heeft maandag de opschorting aangekondigd van zijn vluchten tussen Kigali en Dubai, om de verspreiding van de Omicron-variant te voorkomen. Getroffen passagiers worden omgeleid, vergoed of kunnen hun reis kosteloos uitstellen. De nationale maatschappij hervatte echter afgelopen donderdag haar vluchten naar Johannesburg.

En op de luchthaven van Entebbe, Oeganda Luchtvaartmaatschappijen nam sinds woensdag dezelfde beslissing, maar inkomende passagiers worden niet beïnvloed; de route naar Dubai werd op 4 oktober ingehuldigd met zijn geheel nieuwe Airbus A330-800.

Emirates sluit Afrika iets meer, RwandAir en Uganda Airlines schorten Dubai 2 Air Journal op

© Airbus

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-29-emirates-referme-un-peu-plus-lafrique-rwandair-et-uganda-airlines-suspendent-dubai-5232574.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.