Emirates: een 100% SAF-vlucht en een geboorte aan boord

De luchtvaartmaatschappij Emiraten luchtvaartmaatschappijen een testvlucht uitgevoerd op 100% duurzame vliegtuigbrandstof (FAS) in een van de twee motoren van een Boeing 777-300EReen primeur in het Midden-Oosten.

De demonstratievlucht van het bedrijf Emirati gebaseerd op de luchthaven van Doubai duurde meer dan een uur langs de kust. Het volgt op de eerste vlucht in 2017 met een kerosine/SAF-mengsel, op een vlucht vanuit Chicago; in 2020 had Emirates ook een Luchtbus A380 wiens vlucht naar de basis werd gevoed met SAF, waarbij in hetzelfde jaar 32 ton duurzame brandstof werd vervoerd voor vluchten vanuit Stockholm.

Deze demonstratievlucht „is van bijzonder belang“, aangezien de Verenigde Arabische Emiraten hebben verklaard dat het jaar 2023 zal zijn „het jaar van duurzame ontwikkeling„, met de nadruk op „de toewijding van de Verenigde Arabische Emiraten om innovatieve oplossingen te zoeken om de uitdagingen in verband met klimaatverandering en de energietransitie het hoofd te bieden“. En het komt „om het proces van het verminderen van de CO2-emissies van brandstof te versterken, in een tijd waarin de industrie het gebruik van SAF wil intensiveren“, terwijl de specificaties van toekomstige testvluchten worden toegestaan ​​en de toekomstige certificeringen, onderstreept het persbericht van Emirates. Momenteel is SAF goedgekeurd voor gebruik in alle vliegtuigen, maar alleen in mengsels tot 50% met conventionele kerosine.

Deze vlucht is een belangrijk moment voor Emirates en een cruciale mijlpaal voor onze branche, nu we samenwerken om een ​​van onze grootste uitdagingen aan te gaan: het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. zei Adel Al Redha, chief operating officer van Emirates Airline. “ Het was een lange weg om deze 100% SAF-vlucht eindelijk van de grond te zien komen. Emirates is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die een Boeing 777 exploiteert die is uitgerust met een GE-motor aangedreven 100% SAF. We hopen dat historische demonstratievluchten zoals deze zullen helpen de SAF-toeleveringsketen te laten groeien, beter beschikbaar en toegankelijker over de hele wereld, en vooral betaalbaarder voor bredere acceptatie door de industrie in de toekomst „.

Jonathan Wood, Vice President EMEA, Renewable Aviation bij nestelentoegevoegd: “ Testvluchten zoals die van Emirates met Neste’s duurzame vliegtuigbrandstof zijn een belangrijke stap op weg naar 100% SAF-certificering. Neste werkt nauw samen met haar partners om de beschikbaarheid en het gebruik van SAF te versnellen, terwijl we onze SAF-productiecapaciteit uitbreiden naar 1,5 miljoen ton per jaar aan het eind van het jaar. We kijken ernaar uit om het aanbod van SAF in Dubai te vergroten „.

Emirates zet zich in voor het ondersteunen van initiatieven die helpen de CO2-uitstoot te minimaliseren, en heeft „al grote vooruitgang geboekt op het gebied van brandstofefficiëntie en -besparing, evenals operationele vooruitgang“. Het bedrijf ondersteunt ook de inzet van deIATA bereiken netto nulemissie in 2050en onderzoekt mogelijkheden om de operationele energie-efficiëntie te verhogen door middel van SAF’s, koolstofarme vliegtuigbrandstoffen (LCAF’s) en hernieuwbare energie.

Emirates: een 100% SAF-vlucht en een geboorte aan boord van 1 Air Journal

© Emiraten

Minder wetenschappelijk was de geboorte van een baby aan boord van een Emirates A380, die op 19 januari vlucht EK319 tussen Tokio-Narita en Dubai uitvoerde en 12 uur duurde. De moeder en het kind werden bijgestaan ​​door het cabinepersoneel, aangezien hun situatie geen omleiding naar een dichtstbijzijnde luchthaven vereiste; ze werden opgewacht door medisch personeel in Dubai. Een woordvoerder van Emirates zei dat de twee “ in stabiele staat bij aankomst maar gaf geen verdere details.

Het bedrijfsbeleid voor zwangere passagiers staat boekingen toe tot de 29e week van de zwangerschap, op voorwaarde dat er geen complicaties of medische zorgen zijn; verder is een brief van een arts of verloskundige vereist. Tijdens of na de 36e week en daarna is reizen verboden (32e week bij grote veelvouden).

Geboorten tijdens de vlucht blijven zeldzaam, de laatst bekende vond plaats afgelopen december op een KLM-vlucht.

Emirates: een 100% SAF-vlucht en een geboorte aan boord van 2 Air Journal

©Lufthansa

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert