Boeing heeft in de eerste helft van 2024 175 vliegtuigen afgeleverd

Boeing maakte bekend dat het was afgeleverd 175 commerciële vliegtuigen gedurende de eerste zes maanden van het jaar, een cijfer om mee te vergelijken 323 vliegtuigen die in dezelfde periode door zijn Europese rivaal Airbus zijn geleverd.

Boeing zei dinsdag dat het in juni meer commerciële vliegtuigen heeft afgeleverd dan in enige andere maand van het jaar, maar het totaal 44 vliegtuigen afgeleverd vertegenwoordigt een daling van 27% op jaarbasis, terwijl het zijn productie aanzienlijk heeft verminderd sinds het catastrofale incident waarbij een vlucht van Alaska Airlines halverwege de vlucht een romppaneel verloor. Nog steeds geconfronteerd met toezicht van de FAA op zijn productie- en kwaliteitsprocessen, leverde Boeing in de eerste helft van het jaar in totaal 175 vliegtuigen af, waarvan 92 in het tweede kwartaal. Het enkele gangpad bovenaan de bestellingen, de 737MAX, werd 137 keer geleverd vanaf 1eh Januari t/m 30 juni worden de overige modellen geleverd tijdens deze periode betreffende de 787 Dreamliner (22 stuks), de 777 (7 eenheden) en de 767 (9 eenheden).

Zijn grote rivaal Airbus bevestigde dat hij had afgeleverd 323 vliegtuigen in de eerste helft, waaronder 261 vliegtuigen uit de A32Oneo-familie.

Zondag, Boeing stemde ermee in schuldig te bekennen aan een aanklacht van criminele fraudeverband houden met dodelijke ongevallen 737MAX in 2018 en 2019. Als dit voorlopig een daverend openbaar proces kan voorkomen, eist de overeenkomst van Boeing een boete van $ 243,6 miljoen, A onafhankelijke controleur met betrekking tot de naleving van de productievoorschriften gedurende drie jaar en zou het vermogen ervan om zeer lucratief te worden kunnen schaden overheidscontractenzoals die van het Pentagon en NASA (hoewel het uiteindelijk om vrijstellingen kan vragen).

De Amerikaanse vliegtuigbouwer leverde vijf 777 vrachtvliegtuigen, waaronder twee toestellen Lucht Chinawaarmee de informatie wordt bevestigd van Reuters dat de leveringen van brede body's aan China zijn hervat nadat ze dit voorjaar waren stopgezet vanwege een herziening van de Chinese regelgeving.

Boeing rapporteerde ook 11 777F-bestellingen (vrachtschepen) in juni, de derde hoogste maand ooit voor dat model, op een totaal van 14 bruto-bestellingen voor de maand.

Na aanpassingen het logboek netto bestellingen, is volgens Boeing voor de maand van aangepaste netto-orders negatief van 104. Een specifieke verklaring gaf de vliegtuigfabrikant niet.

Boeing heeft in de eerste helft van 2024 175 vliegtuigen afgeleverd 1 Air Journal

@Boeing

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert