Amelia lanceert een intern groen project

De luchtvaartmaatschappij Amelia van Regourd Aviation kondigt een intern project aan“, Amelia Groen „, Biedt zijn diensten aan alle spelers in de luchtvaartindustrie – van universiteiten tot fabrikanten en motorfabrikanten – om hen te helpen“ voor te bereiden de koolstofvrije luchtvaart van de toekomst „.

Het Franse regionale bedrijf stelt voor om „zich beschikbaar te stellen“ aan alle structuren (fabrikanten, motorfabrikanten, fabrikanten van apparatuur, initiatieven, startups, universiteiten, enz.) om hen te helpen “ begrijp de behoeften van degenen die hun klanten van morgen zullen zijn ”, met name in het regionale vervoer, om innovaties te testen en over te nemen. Innovaties in de luchtvaartindustrie ontwikkelen zich stapsgewijs, herinnert Amelia’s persbericht, en de regionaal luchtvervoer zal de „eerste subsector van de geregelde luchtvaart zijn die er op grote schaal en op alle fronten van kan profiteren“. Nadat ze „met een bepaald aantal spelers in de transformatie van de industrie had gesproken“, verdeelde ze haar aanpak in 3 delen:

  • Gegevens : optimalisatie van de bestaande operationele tool met intelligent gebruik van alle data die we verzamelen (met name betere vliegroutes)
  • Duurzame luchtvaartbrandstof: de SAF is een schoner alternatief voor fossiele vliegtuigbrandstoffen. FAS wordt niet geraffineerd uit aardolie, maar wordt geproduceerd uit duurzamere bronnen zoals bakolie, landbouwresiduen of niet-fossiele CO2. SAF heeft eigenschappen die vergelijkbaar zijn met conventionele brandstof, maar de ecologische voetafdruk is aanzienlijk kleiner. Afhankelijk van de grondstoffen en technologieën die worden gebruikt om het te produceren, kan SAF de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen in vergelijking met conventionele brandstof.
  • De breuken technologisch: elektrisch vliegtuig, waterstof (brandstofcel, hybride aandrijving, enz.)

Het vliegtuig is een „schepper van dromen“, maar net als elke andere industrie is de ontwikkeling ervan heeft invloed op het milieu. De luchtvaartmaatschappij wordt volgens Amelia steeds meer bekritiseerd vanwege haar – echte – impact op de planeet. “Hoe kunnen we erin slagen toekomstige generaties in staat te stellen deze droom van reizen waar te maken, zonder de planeet die ze willen ontdekken te beschadigen? Ingenieurs over de hele wereld werken al jaren – decennia zelfs – om de vliegprestaties te verbeteren. Industrie investeert kolossale bedragen om voor altijd te verbeteren en heeft al enorme vooruitgang geboekt. Een nieuwe generatie vliegtuigen is gemiddeld 25% zuiniger qua CO2-uitstoot dan de vorige”.

“Naast de evolutie van bestaande technologieën, baanbrekende innovaties gaan over de hele wereld met hoge snelheid vooruit. Van het optimaliseren van vliegroutes tot elektrische aandrijving, inclusief brandstofcellen, hybride motoren, etc. De oplossing voor koolstofarme luchtvaart “zal niet uniek zijn, maar een lappendeken van complementaire innovaties. Groen vliegen wordt mogelijk, maar de makers van deze nieuwe wereld hebben hulp en tijd nodig ”. De rol van luchtvaartmaatschappijen is dan ook om deze innovaties te ondersteunen en op lange termijn betrokken te zijn bij deze groene revolutie. Naast het bestellen van de nieuwe generatie vliegtuigen, een noodzakelijke maar niet voldoende stap, moeten we onze verantwoordelijkheid nemen en ons inzetten om niet deel te nemen aan de evolutie van onze industrie, maar aan de revolutie ervan ”, besluit Amelia.

De Regourd Aviation-groep heeft een vloot van 18 regionale vliegtuigen, voornamelijk ATR en Embraer 135/145 voor de exploitatie van reguliere routes (Parijs-Orly, Clermond-Ferrand, Rodez-Aveyron, Brive en Ajaccio), en de luchtvaartmaatschappijen Falcon en Legacy voor privévluchten .

Amelia lanceert een groen intern project 1 Air Journal

@Facebook Clermont-Ferrand Auvergne

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-10-amelia-lance-un-projet-interne-vert-523154.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.