A350-proef: Airbus hekelt obstakels die zijn geplaatst door Qatar Airways

Luchtbus aangeklaagd voor de Britse justitie barrières geplaatst door qatarairways bij de voorbereiding van de rechtszaak tegen hen over lakdefecten op langeafstands A350.

In een kort geding voorgelegd aan het High Court in Londen ter gelegenheid van een nieuwe preliminaire hoorzitting en dat deAFP geraadpleegd, verklaart Airbus aan te lopen tegen “tot lange vertragingen, gevolgd door nutteloze, belemmerende en ontwijkende reactiesvan het Qatarese bedrijf op de verzoeken om documenten die de Europese vliegtuigbouwer hem stuurt ter voorbereiding van de proef die in juni zal plaatsvinden.

De openbaarmakingen van documenten door Qatar Airways, waar Airbus voor de rechtbank om heeft verzocht, zijn „onaanvaardbaar gebrekkig“ en aanwezig „duidelijke tekortkomingen“, aldus de Europese vliegtuigbouwer. Airbus schat dus dat het slechts 11% heeft ontvangen van de ongeveer 900 A350-onderhoudsbulletins die nodig worden geacht en waarom is verzocht door zijn experts. De vliegtuigbouwer is ook verbaasd dat hij geen enkel document of correspondentie heeft ontvangen gericht aan de CEO van het bedrijf Akbar Al Baker, of van hem, in verband met de problemen met de A350.

Voor Airbus is het „ondenkbaar„dat de machtige baas“was er niet bij betrokkenin het vliegverbod van de luchtvaartmaatschappij. Tenzij Qatar Airways „geen coöperatieve aanpak kiest, zullen de partijen niet in staat zijn om de vereiste voorbereidende stappen te voltooien», schat de vliegtuigfabrikant. Sinds juni 2021 heeft het Qatarese bedrijf geleidelijk 29 A350’s voor langeafstandsvluchten aan de grond gehouden vanwege verfschade die volgens de Qatarese toezichthouder QCAA de vliegveiligheid aantast. Het eist $ 200.000 aan compensatie per vliegtuig en per dag downtime, of ongeveer Op dit moment $ 2,5 miljard.

Airbus erkent de aantasting van de verf waardoor een in de romp geïntegreerd metalen net van composietmateriaal, bedoeld om het vliegtuig te beschermen in geval van blikseminslag, bloot zou kunnen komen te liggen, maar verwerpt alle gevolgen voor de veiligheid, net als het Europees Veiligheidsagentschap (EASA). . Dat weerhoudt de vliegtuigbouwer er niet van om vanaf nu een nieuw type koperplaat op de romp van de A350 toe te passen, die lichter en a priori effectiever tegen oppervlakteproblemen.

A350-proef: Airbus hekelt obstakels die zijn opgeworpen door Qatar Airways 1 Air Journal

@Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert