9 februari 1923 in de lucht: Broad voegt zich bij Frankrijk door nuit

Geschiedenis van de luchtvaart – 9 februari 1923. Een maand lang worden nachtvluchten getest tussen Frankrijk en Groot-Brittannië.

Luchtvaartgeschiedenis – 9 februari 1923. Een maand lang wordt er geëxperimenteerd met nachtvluchten tussen Frankrijk en Groot-Brittannië, meer bepaald van de luchthaven van Croydon naar de luchthaven van Le Bourget, met het oog op de oprichting van een luchtvaartmaatschappij tussen de steden Londen en Parijs. Een dienst die ’s nachts moet worden geleverd: het vertrek is gepland om 20.00 uur voor een aankomst op Franse bodem vóór middernacht. Tests waaraan de piloot van Britse nationaliteit Broad deelneemt, op deze vrijdag 9 februari 1923.

Via Lympne, Saint-Inglevert, Poix, Beauvais zal de vlieger Broad deze luchtverbinding uitvoeren, bijgestaan ​​door de navigator Biddlecombe. De twee mannen vertrokken op 9 februari 1923 om 20.00 uur uit Groot-Brittannië, gebruikmakend van de afwezigheid van mist tijdens hun vlucht, wat de dagen ervoor niet het geval was.

Aan boord van hun vliegtuig zijn er twee passagiers die ze zonder enig probleem naar Frankrijk zullen rijden. De reis die een echt succes is, heeft twee uur en drieënvijftig minuten geduurd.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-02-09-le-9-fevrier-1923-dans-le-ciel-broad-rejoint-la-france-de-nuit%ef%bf%bc- 5233476.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.