8 februari 1919 in de lucht: 1e commerciële vlucht Parijs – Londen

Geschiedenis van de luchtvaart – 8 februari 1919. Luitenant Bossoutrot staat aanstaande zaterdag 8 februari 1919 aan de basis van de

Luchtvaartgeschiedenis – 8 februari 1919. Op deze zaterdag 8 februari 1919 zou luitenant Bossoutrot de eerste commerciële vlucht initiëren tussen de steden Parijs en Londen. Laatstgenoemde, om deze eerste reis te maken, neemt de besturing over van een vliegtuig genaamd Goliath van het aerobus-type, namelijk een Farman n° 60, met niet minder dan twaalf passagiers aan boord, evenals de monteur Lhomde die hem zal assisteren bij haar taak.

Het was vanaf het vliegveld van Toussus-le-Noble, toen het nog geen 12 uur ’s middags was, dat Bossoutrot op 8 februari 1919 vertrok, op weg naar het vliegveld van Kenley, de bestemming die hij weer moet bereiken met zijn aerobus waarvan de lading meer dan 1.000 kilogram bedraagt, de twaalf passagiers met elk 10 kilogram bagage.

Na twee uur en veertig minuten reizen, waar ze de kou moesten trotseren in combinatie met een gewelddadige noordenwind, zullen de bemanning, 100% militair (overvliegen door een burgerbemanning van Engeland is verboden), en de passagiers op hun bestemming aankomen. De volgende dag staat de terugreis gepland en voor die laatste zal de wind dit keer tegendraads zijn!

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-02-08-le-8-fevrier-1919-dans-le-ciel-1er-vol-commercial-paris-london%ef%bf%bc-5233452. html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.