31 januari 1910 in de lucht: Duurrecord: Aka Michel Efimoff en Charles Van den Born doen het beter dan Orville Wright

Geschiedenis van de luchtvaart – 31 januari 1910. Op maandag 31 januari 1910 werden twee mooie luchtexploten ondertekend door de

Luchtvaartgeschiedenis – 31 januari 1910. Twee grote luchtexploten werden op maandag 31 januari 1910 ondertekend door de vliegeniers Aka Michel Efimoff en Charles Van den Born, de eerste van Russische nationaliteit en de tweede van Belgische nationaliteit. De laatste is erin geslaagd om het record van de vluchtduur van twee personen te verbeteren, waarvan de houder tot dan toe Orville Wright is. Maar gelukkig werd de Amerikaanse luchtpionier niet van zijn titel beroofd en niet voor niets werden de pogingen van Aka Michel Efimoff en Charles Van den Born officieus uitgevoerd.

Er was inderdaad geen vertegenwoordiger van de luchtvaartautoriteiten aanwezig om hun prestatie goed te keuren, de twee mannen die op deze middag van 31 januari 1910 in de lucht van Mourmelon-Le-Grand evolueerden met elk een passagier aan hun zijde, vlogen niet alleen voor piloot Henry Farman en officieren. Oftewel Michel Efimoff vliegt een uur en vijftig minuten en Charles Van den Born een uur en tweeënveertig minuten!

Ter herinnering: Orville Wright had om het record te winnen een korte luchtwandeling van een uur en zevenendertig minuten gemaakt.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-31-le-31-janvier-1910-dans-le-ciel-record-de-duree-aka-michel-efimoff-et-charles-van- den-geboren-font-better-quorville-wright-5233229.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert