25 februari 1914 in de lucht: Garaix gaat nog hoger

Luchtvaartgeschiedenis – 25 februari 1914. De Franse vlieger Victorin Garaix zal opnieuw aan de hemel schitteren door op 25 februari 1914 een magnifieke prestatie te leveren in vluchten op grote hoogte aan de besturing van een vliegtuig met passagiers aan zijn zijde, nummer vier. De laatste verbetert de record op dit gebied dat hij al had.

Inderdaad, een paar dagen eerder, op 6 februari 1914, had hij dit record gewonnen door zijn vier reizigers voor die dag naar een hoogte van 2.750 meter te leiden! Een prestatie die afgunst wekt, sommige piloten die dit record op hun lijst willen tonen. Ook Garaix is ​​niet immuun om hem zijn portemonnee te zien verlaten: tijdens een onofficiële vlucht heeft piloot Thelen al 2.850 meter hoog! Maar zonder controle is de homologatie van het record onmogelijk, tot grote opluchting van Garaix die dus zijn titel behoudt. Maar voor hoe lang nog?

Zonder op zijn lauweren te rusten, hervatte Garaix zijn reis naar de hemel op 25 februari 1914 voor een nieuwe poging die nog steeds met succes zou worden bekroond: erin slagen te bereiken, met MM. Galibourg, Labeille, Poulain en Turon, 3.150 meter met zijn gemotoriseerde Paul Schmitt tweedekker met een Gnome-blok van 160 pk.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert