23 september 1913 in de lucht: De succesvolle aanval van de „Adjudant-Vincenot“

Luchtvaartgeschiedenis – 23 september 1913. Het is nog vroeg in de ochtend wanneer deze dinsdag 23 september 1913 de „Adjudant-Vincenot“ zal opstijgen, namelijk een luchtballon gemaakt met Hutchinson-stoffen van militair type, om overigens vanuit de lucht te realiseren een Zuid-Noord-aanval, waarbij de stad Albi werd verlaten om zich bij die van Issy-les-Moulineaux aan te sluiten. Een reis die met succes zal worden bekroond, het toestel wist deze reis van in totaal 560 kilometer af te leggen, terwijl de weersomstandigheden gunstig waren.

Na deel te hebben genomen aan de grote manoeuvres van het Zuidwesten, steeg de ballon aldus op van Albi, toen het pas 04.30 uur was op 23 september 1913. Aan boord waren luitenant Joux, piloot, vergezeld van vijf bemanningsleden: Luitenant Paquignon en sergeanten Lebrun, Durand, Gatellet en Vilieroy.

Na 10 uur en 20 minuten zal de „Adjudant-Vincenot“ veilig aankomen en om 14.50 uur precies landen op het paradeterrein van Issy-les-Moulineaux. Het toestel evolueerde met een gemiddelde snelheid van 54 kilometer per uur op dit parcours zonder enig probleem te melden.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.