23 januari 1910 in de lucht: Van den Born grijpt de Buiretteprijs

History of Aviation – 23 januari 1910. Een jaar eerder, in 1909, werd een nieuwe luchtvaartprijs ingesteld, namelijk de

Luchtvaartgeschiedenis – 23 januari 1910. Een jaar eerder, in 1909, werd een nieuwe luchtvaartprijs in het leven geroepen, namelijk de Buirette-prijs, genoemd naar de burgemeester van de gemeente Suippes, gelegen in de Marne, die van plan is om op deze zondag 23 januari 1910 de piloot Van den Born. Deze ex-wielrenner van Belgische nationaliteit, afkomstig uit Luik, doet vandaag een poging in die richting.

Maar om het op zijn palmares te kunnen laten zien, moet de piloot de eerste zijn die met succes de volgende uitdaging aangaat: voltooi het circuit van het vliegveld van Bouy, het vliegveld van Châlons – Suippes – Bouy door het pad van de lucht te nemen, dat een parcours van ongeveer 60 kilometer.

Terwijl het op 23 januari 1910 nog geen 10.30 uur is, zal de vliegenier Van den Born opstijgen in de hoop deze kleine luchtaanval uit te voeren. Dit laatste vindt plaats aan de besturing van een tweedekker-type apparaat uit de werkplaatsen van de luchtvaartfabrikant Henry Farman om zijn test uit te voeren. De overwinning zal er zijn voor Van den Born die deze wandeling door de lucht zal afleggen zonder de minste problemen te ondervinden.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-23-le-23-janvier-1910-dans-le-ciel-van-den-born-sempare-du-prix-buirette-5233066.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.