22 mei 1919 in de lucht: een nieuwe onderscheiding is geboren

Luchtvaart geschiedenis – 22 mei 1919. In een vliegtuig of een watervliegtuig laat Raymond Orteig, een Amerikaanse ondernemer, „de wapenkeuze“ over aan vliegeniers die de luchtvaarttest willen proberen die hij op 22 mei 1919 heeft opgezet in samenwerking met de Aéro-Club d‘ Amérique en die bestaat uit het oversteken van de Atlantische Oceaan door de lucht vanuit het noorden. Een moeilijke test voor die tijd die alleen toegankelijk was voor vliegers die tot een geallieerd land behoorden.

Deelnemers hebben vijf jaar de tijd om deze prijs, die niet minder dan 25.000 dollar, wat overeenkomt met 125.000 frank, te winnen. Ze zullen dus de zware taak hebben om te proberen een vlucht te maken tussen de steden New York en Parijs, waarbij de verbinding kan worden gemaakt van oost naar west of van west naar oost, naar ieders gemak, met als enige vereiste dat de route is gedekt zonder tussenstops te maken.

Helaas lukt het in de vijf jaar dat het niemand lukt om de uitdaging aan te gaan, de prijs wordt daarom verlengd en op 21 mei 1927 gewonnen door de Amerikaan Charles Lindbergh die naar Parijs zal vliegen met zijn inmiddels beroemde eendekker: de „Spirit van St. Luis”.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert