22 januari 1911 in de lucht: viermansvlucht: een record

Geschiedenis van de luchtvaart - 22 januari 1911. Gelicentieerd piloot voor minder dan een jaar, nadat hij de beroemde sesam op 6 juni had behaald

Luchtvaartgeschiedenis – 22 januari 1911. Gelicentieerd piloot voor minder dan een jaar, na het behalen van de beroemde sesam op 6 juni 1910, zal de vlieger van Haïtiaanse nationaliteit Charles Terres Weymann een nieuwe prestatie aan zijn prijslijst toevoegen: namelijk het passagiersvluchtrecord, de laatste maar liefst drie mensen aan boord van zijn vliegtuig.

Charles Terres Weymann, geplaatst aan het stuur van een tweedekker-achtig militair vliegtuig van de vliegtuigfabrikant Farman, zal van de stad Mourmelon naar Reims vliegen, een rondreis gemaakt met de heer Boutmy, de ridder Néri en Paul Van Gaver aan zijn zijde. Samen zullen ze dus op 22 januari 1911 een parcours van in totaal 60 kilometer afleggen, in minder dan 60 minuten, door het platteland.

Opgemerkt moet worden dat Chevalier Néri en Paul Van Gaver al hadden deelgenomen aan een vlucht in het gezelschap van Charles Terres Weymann, de drie mannen die toen op 17 januari 1911 een reis van 60 kilometer maakten. Beetje bij beetje zien we zo de geboorte van de collectieve vluchten, een voorloper van de commerciële luchtvaart.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-22-le-22-janvier-1911-dans-le-ciel-vol-a-quatre-un-record-5233045.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert