13 mei 1930 in de lucht: transatlantische postvlucht vanuit Mermoz

Luchtvaart geschiedenis – 13 mei 1930. Op deze dinsdag 13 mei 1930 zal de piloot van Franse nationaliteit Jean Mermoz een heel mooie pagina schrijven in de geschiedenis van de luchtpost door op deze dag de auteur te zijn van de allereerste transatlantische verbinding voor het vervoer van koeriers . De vlieger ondertekent inderdaad een vlucht tussen Europa en Zuid-Amerika.

Met zijn toestel dat in Toulouse werd geladen met 100 kilo post, zal Jean Mermoz zo de Atlantische Oceaan oversteken via het zuiden en op 12 mei 1930 vertrekken vanuit Saint-Louis in Senegal, met als bestemming Brazilië. Land waar hij de volgende dag zal toetreden en op de ochtend van 13 mei 1930 in Natal zal aankomen. Een reis die 3.450 kilometer zal hebben geteld en die hij in precies 21 uur en 15 minuten vliegen zal hebben afgelegd.

Voor deze reis was hij niet alleen, de navigator Dabry en de radio-operator Gimié waren ook aan boord gegaan van zijn watervliegtuig Laté 28. Een apparaat genaamd „Comte de La Vaulx“, om hulde te brengen aan Henry François Joseph La Vaulx, Franse ballonvaarder die een enkele weken eerder, op 18 april 1930.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert