12 november 1910 in de lucht: Kleine luchtreizen voor Duflot en Château

Luchtvaartgeschiedenis - 12 november 1910. Aanstaande zaterdag 12 november 1910 volgt de Franse dagbladpers meer s

Luchtvaartgeschiedenis – 12 november 1910. Op deze zaterdag 12 november 1910 zal de Franse dagelijkse pers meer specifiek twee piloten volgen, namelijk de Duflot en Château piloten die op deze dag zullen vliegen om elk voor zich een kleine vliegreis uit te voeren. De journalisten van nu op de uitkijk naar dit soort gebeurtenissen die nog niet alledaags zijn, de luchtvaart staat nog in de kinderschoenen.

Een bezoek aan Vervins, de stad waar zijn moeder woont, is voor de vlieger Duflot de gelegenheid om zijn vliegtuig te halen: deze vertrekt om 10 uur, op 12 november 1910, vanuit de omgeving van Etampes. Vertrekkend van het vliegveld van Ville-Samage, kwam hij aan het begin van de middag veilig aan, nadat hij de weg was kwijtgeraakt tijdens het opereren ten noorden van Parijs.

Ook vertrekkend vanuit de omgeving van Etampes, zal Château een passagier aan boord van zijn vliegtuig nemen om samen naar Buc te gaan. Een vliegplan dat wordt gedwarsboomd omdat het niet verder gaat dan Rambouillet. In verlegenheid gebracht door bomen, zal hij zijn vliegtuig beschadigen, omdat hij wil vertrekken nadat hij een tussenstop heeft gemaakt. De twee mannen komen er met een flinke schrik vanaf, nadat ze een val van vijftien meter hoog hebben gemaakt.

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-12-le-12-novembre-1910-dans-le-ciel-petites-virees-aeriennes-pour-duflot-et-chateau-5231565.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.